Bestseller
Značka: Shavi Jikhvi

Saperavi Kvevri Shavi Jikhvi suché autentické červené víno

39 hodnocení
555 Kč 740 Kč / 1 l
Skladem (>6 ks)

Čteme [Saperavi Kvevri]

Exkluzivní naturální červené suché víno vyráběno tradiční gruzínskou metodou, která je zapsána na seznamu UNESCO.

3 měsíce zrálo v sudech z kavkazského dubu.

Můžeme doručit do:
26.11.2024
Kategorie: Červená vína
Odrůda: Saperavi
Druh výrobku: Červené víno
Obsah cukru: Suché
Ročník: 2019
Obsah alkoholu: 13,5% obj.
Zbytkový cukr: 3,1g/dm³
Obsah kyselin: 4,9g/L
Objem: 0,75 l
Servírujte při teplotě: 14-16°C
Země původu: Gruzie
Výrobce: JSC Corporation Kindzmarauli
Značka: Shavi Jikhvi
Alergeny: Obsahuje oxid siřičitý

Jak si u nás vybrat víno, pokud neznáte gruzínské odrůdy? Mrkněte zde.

Máte své oblíbené evropské odrůdy a hledáte gruzínské víno v podobném stylu? Zde Vám poradíme.

 

Kvevri víno: Jedná se o víno vyrobené tradiční gruzínskou metodou, která je stará už 8 tisíc let. Je to tedy nejstarší archeologicky doložená metoda výroby vína vůbec. Z tohoto důvodu je také Gruzie považována za kolébku vinařství. Kvevri jsou velké keramické nádoby mohou mít až 5000 litrů), které se zakopávají do země. Vinný mošt se z bobulí vymačkává šlapáním (podobně jako když se šlape zelí) a poté je i se slupkami a jadérky vložen do kvevri nádob, kde s nimi fermentuje. Díky tomu si víno zachová nejen všechny vitamíny a antioxidanty, ale především má mnohem výraznější vůni, chuť i barvu.

Metoda výroby vína - Kvevri byla v roce 2013 zapsána na seznam světového kulturního dědictví - UNESCO.

Vlastnosti: Saperavi Kvevri od Shavi Jikhvi je víno, které je bezesporu excelentní reprezentant kvevri vín. Je vyráběno z nejlepších ručně sbíraných hroznů ze starých vinohradů, které plodí hrozny výrazné chuti.

Už jeho koncentrovaná vůně pečených švestek, rozinek a vařených lesních plodů je předzvěstí neopakovatelného zážitku z pití vína.  

Ovocnou chuť pěkně dokreslují lehké tóny dubu, které víno má díky 3 měsícům zrání v sudech. Saperavi má příjemný ocas se sladkým nádechem, který připomíná marmeládu z lesního ovoce.

Jídlo: Saperavi Kvevri se hodí k těžším kořeněným jídlům jako je steak nebo grilované maso. 

Na zdraví!

Nevyplňujte toto pole:
SS Avatar autora Netušili jsme, co od toho čekat, nakonec super! 6.12.2020 21:31
Jako obvykle jsme si zkusili přivonět a na jazyk ještě studeného vína hned po nalití do skleniček. Jako obvykle, takového barbarské podávání víno degraduje nehorázným způsobem. Poté, co se víno nechalo vyvětrat a nabylo teplotu doporučenou při podávání, cca dvacet minut při pokojové teplotě, změnilo se na lahodný nektar naprosto jiné vůně a chuti. Gruzie!!!! Mana nebeská. Jožiši to bylo mňamulózní!!!!!
Odpovědět
JS Avatar autora skvele vino 9.1.2018 19:57
Vino je uzasne. Vyrabene bio metodou, bez chemie, proste lahod. Bohuzel je po nem velka poptavka takze ho je malo ale vinazgruzie.cz vzdycky mely :)
Odpovědět
TO Avatar autora Prvni kvevri vino, ktere jsem kdy pil 13.12.2017 10:43
Zdravim, bylo to velmi vyborne, krasne aromaticke vino. Jako student to neni zrovna vino, ktery bych si mohl doprat casto, ale na nejaky vyznamnejsi pripitek se skvele hodi.
Odpovědět