Kisi

Kisi je vzácná bílá odrůda révy, kterou najdeme především v Kachetinské oblasti, zejména v mikro-zónách Kvareli a Telavi. Hrozny dozrávají koncem září a přinášejí vína s jemným, ale výrazným aromatickým profilem.

Charakteristika odrůdy Kisi:

Původ: Kachetinská oblast, Gruzie

Možný původ: Pravděpodobně kříženec odrůd Mtsvane a Rkatsiteli

Výnos: Nízký, ale s vysokým aromatickým potenciálem

Vína Kisi se vyrábějí jak klasickými evropskými metodami, tak tradičně v qvevri (hliněných nádobách).

🔸 Chuťový profil Kisi podle způsobu výroby:

Klasická evropská metoda: Svěží, ovocná, s jemnou vůní květin a citrusů

Qvevri vína: Bohatá, s tóny zralé hrušky, měsíčku, tabáku a vlašských ořechů

Kisi je skvělou volbou pro milovníky komplexních a aromatických bílých vín s výrazným terroirem.